fbpx

Ordre afsendes indenfor 1-2 hverdage | 4.8 på Trustpilot Girl in a jacket | Nem betaling med Girl in a jacket

Laesoe studio logo sort

sterling-soelv

Skrevet af: sandie grandt
Den 22 mar, 2023

HVAD ER STERLING SØLV?

Sterling sølv bliver også kaldet 925 sterling sølv. Sølv er et af de mest anvendte materialer, men da rent sølv er ekstremt blødt, er man ofte nødt til at benytte sig af et andet metal. 925 kommer derfor af de 92,5% rent sølv, som det består af, imens de sidste 7,5% består af et andet metal.

HVAD BRUGER MAN STERLING SØLV TIL?

Sterling sølv er en legering af sølv, som man bruger til at lave smykker af. Mange anser sterling sølv som et kvalitetsstempel.

ER STERLING SØLV ÆGTE SØLV?

Da Sterling sølv består af 92,5% sølv, er det ægte sølv, ja. Forskellen er bare, at sterling sølv ikke er rent sølv, da dette er for blødt til at lave smykker af.

ER DER NIKKEL I STERLING SØLV?

Nej, der er ikke nikkel i 925 sterling sølv.

HVORFOR HEDDER DET STERLING SØLV?

Det hedder sterling sølv, da navnet oprindeligt kommer fra betegnelsen af en engelsk penny.

 

KAN STERLING SØLV TÅLE VAND?

Ja, det kan de godt. Dog skal du stadig passe på dine smykker, og eksempelvis ikke have dem på i svømmehallen, da klor kan beskadige dine smykker.

HVORDAN PASSER JEG BEDST PÅ MINE SMYKKER I STERLING SØLV?

Du passer bedt på dine smykker i sterling sølv ved at opbevare dem hver for sig, så de ikke ridser hinanden. Det er også en god idé at rense dem en gang imellem, hvilket kan gøre med lidt groft salt og kogende vand. Denne blanding lægger du smykkerne i, men lad dem ikke ligge for længe, da de ellers kan tage skade. Herefter skyller du dem med koldt vand og tørrer med en ren klud.

 

HVORDAN VED JEG OG DET ER ÆGTE SERLING SØLV?

Den hurtigste måde at identificere sterling sølv på er at lede efter et mærke eller stempel. Certificeret sterling sølv vil blive stemplet eller mærket med 925 samt et navnestempel tildelt af ædelmetalkontrollen. Laesoe studios navnestempel er BYL.