fbpx

Ordre afsendes indenfor 1-2 hverdage | 4.8 på Trustpilot Girl in a jacket | Nem betaling med Girl in a jacket

Laesoe studio logo sort

Forgyldt messing vs. forgyldt sølv

Skrevet af: sandie grandt
Den 27 okt, 2023

Forgyldt messing vs. forgyldt sølv ✨

Vil du vide hvorfor jeg har taget et meget bevidst valgt om at forgylde på messing frem for på sølv?

Kender du det, at du har købt et ret dyrt forgyldt smykke, som hurtigt taber glansen og bliver.. øhm sølv!? Det er der jo ingen der gider!

Når jeg forgylder på messing, så er det for at lave et smykke der ikke ændrer sig markant med årene.

Messing har stort set samme nuance som guld og en forgyldning slides ikke på samme måde på hele smykket, så her ender du altså ikke med oxyderede sølvpletter på dit smukke guldsmykke.

Det anbefales at anvende 1-3 mikron forgyldning og jeg bruger altid 3. Smykkerne forgyldes over to omgange, hvilket gør resultatet super smukt og holdbart.

Messing er et meget solidt metal der kan tåle nogle knubs – og jeg ved af erfaring at smykker ikke altid bliver behandlet så pænt som de burde. I øvrigt gør det også at jeg kan lave nogle super skarpe detaljer i smykkerne.

Messing er antibakterielt, hvilket selvfølgelig taler direkte ind i mit sygeplejerskehjerte.

Messing er en legering af kobber og zink. Kobber kan på nogle få mennesker afgive en mørk skygge på huden, som dog går af i vask og er ganske ufarlig.
Syre, sved, salt fremmer processen.

Der er mange der reklamerer for smykker UDEN allergi. Der er altså ingen “allergi” i smykker, men vi kan alle sammen have allergi for guld, sølv – eller andre materialer.

Nikkel er dog en kæmpe synder, men har været forbudt i mange-mange år og derfor reklamerer jeg altså ikke med at smykkerne er nikkelfri.. da alternativet ville være ulovligt.

Jeg laver rene sølvsmykker og er registreret ved ædelmetalkontrollen. Jeg har stemplet BYL.

Kærligst Sandie